r
Nosalty Logó

Stefánia torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Stefánia torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 7382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    488.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7339.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    2299 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    515 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3355 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 7382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük az édesítőszerrel és a sütőporral.
  2. A szobahőmérsékletű margarint belekockázzuk, majd a tenyerünk között elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejet, hogy inkább lágy, rugalmas tésztát kapjunk.
  4. 6 egyenlő részre vágjuk, és kör alakúra sodorjuk (a tortaforma alját körbevágva ez nem nehéz).
  5. Gyengén zsírozott tepsi hátulján, előmelegített sütőben pár perc alatt világos színűre sütjük.
  6. A krémhez a lisztet és a kakaóportcsomómentesen elkeverjük a tejjel, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A margarint habosra keverjük az édesítőszerrel és a vaníliás cukorral, majd ha a főzött krém már hideg, a kettőt összekeverjük.
  8. A krémet a kihűlt lapok közé töltjük, és a tetejét illetve az oldalát is ezzel vonjuk be.
  9. A tetejére vastagon keserű kakaóport szórunk.
  10. Igazából másnap az igazi!
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 378
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 147504
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 10.

Ajánló

Aki nem diétázik, az nyugodtan készítheti cukorral is; a 7 ek édesítőszer kb. 200 g porcukornak felel meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stefánia torta
ze(n)derta 188 recept

Ha a tetejét a kakaópor helyett karamellizált cukorral vonjuk be, akkor máris kész a Dobos torta!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!