r
Nosalty Logó

Snidlingmártás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Snidlingmártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    138.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4752 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 1410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, a snidlinget apróra vágjuk.
  2. Amegfőtt tojásoksárgáitvillával összetörjük.
  3. Kisrugóssal kevergetve lassan hozzáadjuk az olajat, majd tempósan a tejfölt, a fehérjéket, a snidlinget.
  4. Sóval és borssal fűszerezzük.
  5. A borecettel állítjuk be a végleges ízt.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9346
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 12.

Ajánló

Sült húsok mellé is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Snidlingmártás
Harmathy Ildikó 313 recept

A snidlingmártást nagyanyám hagyománya szerint a levesben főtt marhahúshoz tálalom. A levesben főtt marhahús fejedelmi étel! A marhahúslevest eleve nem lehet kicsiben főzni, tehát olyankor érdemes, amikor együtt a nagycsalád vagy sok a vendég. Akkor aztán lehet igazi Krúdy-i lakomát rendezni: a leves után a velős pirítós, aztán a főtt hús a zöldségekkel és a mártásokkal. Nálunk úgy van, hogy mustár és torma mindenképpen áll az asztalon, só, és borsdaráló. Ezek mellé még legalább két mártás jár: vagy sóska és paradicsom, és/vagy meggy és snidling. Aztán az ember csemegézik: az első pár falat húst magában picit megsózva-borsozva. A következő pár falat mustárral vagy tormával. Aztán veszünk a hús mellé a levesben főtt zöldségből és snidlingmártást. Aztán krumplit veszünk a hús mellé és sóskát, végül a sort a ’desszert’, a meggymártás zárja. Így aztán a húsleves igazi vasárnapi lakoma, hosszasan élvezhetjük az ízeket és a társaságot. Igaz, ma szombat van, mégis igazi ünnep: beindult a balatoni korcsolya-szezon! Nagy-nagy ajándéka a Sorsnak, ha korcsolyázhatóra fagy a Balaton, és extra örömök forrása, amikor olyan simára fagy, mint ezidén! Kiélveztük az első napot (egyetlen egyet sem fogunk kihagyni!), alaposan megéhezve értünk haza, feltálaltam a tegnap megfőzött húslevest minden kellékével. Méltó koronája a napnak!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek