Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttekercs sonkával, tojással töltve recept

hozzászólások (6)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kalcium
Foszfor
Szelén

TOP Vitaminok

B12 A D Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
35.2 g

zsír

Összesen:
40.7 g
Telített zsírsav:
19 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
10 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
179 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4 g
Kalcium:
661 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
27 mg
Foszfor:
389 mg
Kálium:
172 mg
Nátrium:
2779 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
20 µg

szénhidrát

Összesen:
8.8 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
66.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
27 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
337 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
1 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
140.7 g

zsír

Összesen:
162.6 g
Telített zsírsav:
78 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
39 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
716 mg

ásványi anyagok

Összesen:
16.1 g
Kalcium:
2640 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
107 mg
Foszfor:
1556 mg
Kálium:
686 mg
Nátrium:
11115 mg
Cink:
11 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
76 µg

szénhidrát

Összesen:
35.2 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
267.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
107 µg
B12 Vitamin:
7 µg
A vitamin (RAE):
1349 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
10 µg
C vitamin:
3 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
15.6 g

zsír

Összesen:
18.1 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
80 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.8 g
Kalcium:
293 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
172 mg
Kálium:
75 mg
Nátrium:
1233 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
3.9 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
29.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
150 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2012-03-30 00:30

Kedves Andy81!

Én is kipróbáltam ezt a finomságot. Ha hétvégén jönnek a vendégek, akkor szintén asztalra kerül.
Mélyhűtés után tényleg gyönyörűen szeletelhető. Köszi a recpetet!

Jó hétvégét: Skorpió

szorike
szorike Sat, 2011-02-26 16:55

Ezt az anyukámtól tanultam, ő húsvétra szokta késziteni, van aki csak ezért jön hozzánk ilyenkor:)
Én is készitettem már és én is teszek bele pritaminpaprikát, zöldet is pirosat is, szép szines lesz tőle.

fincedina
fincedina Sat, 2010-04-03 22:18

Összegyúrtam az eredeti receptet, Nudleee és Nairk hozzászólásával és a háromból készült el a saját változatom:
Mikróztem a trappistát, gyors és biztos megoldás, a töltelékbe krémsajtot, snidlinget, kis borsot tettem, megszórtam felaprózott csemegeubival és végigterítettem sonkaszeletekkel, majd feltekertem.
Isteni lett! A töltelék számtalan variációban elkészíthető, már készülök egy protaminpaprikás és egy fokhagymás változatra is.

Nairk
nairka / Nairk Tue, 2010-03-16 22:42

Én ezt úgy szoktam készíteni, hogy a kinyújtott sajtra snidlinggel kevert sajtkrémet kenek, majd vékonyra szelt gépsonkát, és úgy tekerem fel. Alufóliával befedem és megy a mélyhűtőbe, másnap kis kiolvadás után könnyedén szeletelhető, isteni eledel! Jó étvágyat hozzá!

Nudleee
Nudleee / Nudleee Thu, 2010-01-07 17:25

Üdv!
Ez egy nagyon finom és mutatós fogás! Én is szoktam ilyet készíteni! Annyi a tanácsom mindenkinek, hogy szerintem a trappista sajtot célszerűbb egy kis hőálló mikrózható tálba darabolni és mikróban pár perc alatt felolvasztani. Kb 3-4 perc alatt teljesen felolvad. Utolsó 1 percben egyszer meg lehet keverni, hogyan biztosan egyenletesen elolvadjon.
Én folpackot szoktam kiteríteni a munkaasztalra 2 csíkot egymás felé, hogy nagyobb felületet takarjon. Ennek a közepére öntöm a sajtot és egy sütemény krém kenő lapáttal téglalap formára simítom, megtöltöm, aztán a folpack segítségével feltekerem.

550
trappista sajt 40 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
kockasajt 3 db
csemegeuborka 1 db
gépsonka 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
főtt tojás 1 db
petrezselyem 2 csipet