Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigó János ahogy Fahéj készíti recept

hozzászólások (71)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Magnézium
Vas

TOP Vitaminok

D E B5 Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
11.5 g

zsír

Összesen:
32.4 g
Telített zsírsav:
24 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
183 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
69 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
57 mg
Foszfor:
210 mg
Kálium:
247 mg
Nátrium:
150 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
19 µg

szénhidrát

Összesen:
42.5 g
Összes cukor:
26 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
38.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
28 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
77 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
69 g

zsír

Összesen:
194.6 g
Telített zsírsav:
147 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
29 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
1098 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.4 g
Kalcium:
415 mg
Vas:
18 mg
Magnézium:
345 mg
Foszfor:
1264 mg
Kálium:
1483 mg
Nátrium:
902 mg
Cink:
8 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
116 µg

szénhidrát

Összesen:
254.9 g
Összes cukor:
157 g
Élelmi rost :
23 g

víz

Összesen:
230.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
161 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
467 µg
E vitamin:
11 mg
D vitamin:
6 µg
K vitamin:
11 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.1 g

zsír

Összesen:
17.3 g
Telített zsírsav:
13 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
98 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
36 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
30 mg
Foszfor:
113 mg
Kálium:
133 mg
Nátrium:
80 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
22.6 g
Összes cukor:
13 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
20.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
41 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
1 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (71)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2015-02-10 19:21

Ezt igazán köszönöm. :) Örülök, hogy az én receptemet választottad, s ráadásul nem is csalódtál benne.
Üdv: Fahéj

viola01
Hagymafaló / viola01 Fri, 2015-02-06 13:01

Ez a kedvenc sütim, pedig nem vagyok édes szájú! Szóval ez nagy szó ám! :) És a Rigó Jancsinak így KELL kinéznie, mint a tiednek. Néztem máshol is receptet hozzá, de egyik se volt az igazi. Köszönöm!!!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2015-02-06 15:59

Én meg köszönöm az elismerést! :) Mindig jó étvágyat hozzá, akárhányszor csak elkészíted.
Üdv: Fahéj

Melinda225
Melinda225 Sat, 2014-11-29 09:13

Sziasztok! Én is elkészítettem, most lettem kész vele (igen, kicsit korán kelő vagyok:), még csak a hűtőben van, de nyalakodás közben is meg tudtam állapítani, hogy isteni:) Imádom! Köszönöm a receptet:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-11-29 14:16

Örülök, hogy máris tetszik. Szerintem azóta már megkóstoltátok, és remélem, nem csalódtatok benne.
Üdv: Fahéj

tilkandi
Áfonya / tilkandi Fri, 2014-05-30 16:12

Kedves Fahéj! Most lett kész :) A recept tökéletes! Én 28cm-es torta formában sütöttem meg, pont elég hozzá a leírt adag! A tésztájába csempésztem egy kis olajat, amitől sokkal lágyabb lett a tészta! Amikor kakaós piskótát sütök,mindig teszek bele.....nem száraz így a piskóta!! A többit a leírtak alapján csináltam! Én is jobban szeretem a növényi habalapú tejszínt, nagyon könnyű vele dolgozni.....ráadásul nem hizlal annyira,mint az igazi!! Néha azért elcsábulok, mivel az igazi tejszín, egy fokkal finomabb :) Nagyon köszönöm a receptet, sokszor meg fogom sütni!!! Andi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-05-30 21:21

Kedves Andi!
Örülök, hogy tetszik a recept, meg ami kisül belőle. :) Az igazi tejszín íze, állaga utánozhatatlan. De amikor kőkemény habra van szükségem, nem merek kockáztatni, hiszen jó párszor ráfáztam már. De azóta is fáradhatatlanul keresem a jól felverhető igazi tejszín titkát. :)
Üdv: Fahéj

vargaev
vargaev Sat, 2014-05-17 06:45

Kedves Fahéj! Tegnap elkészítettem és isteni lett :) Köszönöm a receptet!

Fulekinévindomail.h
Fulekinévindomail.h Fri, 2014-04-25 16:00

Szerbusztok, Segitsetek megtalálni.
,Seholsem találom egy norvég süteményt Venden_Benden az a neve ,már egyszer megcsináltam nagyon finom ,le is irtam de nem találom sehol küldjétek el nekem Köszi.

56zsu
56zsu Sun, 2014-03-23 15:07

Kedves Fahéj !
Nagyon szépen köszönöm ezt a klassz receptet !Ma készítettem el ,a férjem szerint nagyon finom !A felső lapot a hab tetején öntöttem le a csokival, így is szépen szeletelhető !
További szép napot !Zsu

Manyi80
Manyi80 Tue, 2014-02-25 22:28

Kedves Fahéj!

Nagyon gusztusos ez a "János". :) Én is megsütném,de itt Németországba nincs cukrozott tejszín,csak sima. Szerinted mennyivel növeljem a cukor mennyiségét?
Köszönöm a segítséged! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-02-26 23:25

Kedves Manyi!
Szerintem a tejszín viszonylag kevés cukorral is beéri. Nagyon ritkán használok cukrozatlant, mert szinte lehetetlen felverni. Kész idegbaj, mire kiderül, hogy mi lesz belőle, vaj vagy hab. Persze habfixálóval állítólag biztos a siker, de azt én még nem próbáltam. De a lényeg az, hogyha sima tejszínt használok, folyamatosan adagolok hozzá cukrot 1-1 evőkanállal, ahogy verem fel. És közben bizony kóstolgatom. A keserű kakaópor miatt több cukor kell bele, mint rendesen. Röstellem, de nem tudom pontosan megmondani. Sose mértem meg, de nem is számoltam, hány kanállal kell. Szerintem Te is kóstold meg párszor. De úgy gondolom, hogy csak 1-2 evőkanállal kell több, mint a cukrozotthoz.
Bocs, hogy nem tudtam segíteni konkrétan.
Üdv: Fahéj

Artilla
Artilla Tue, 2014-02-04 16:25

Szia Fahéj! A vadkovászod során jutottam ide :) Örülök a kovásznak, és ha nem haragszol volna egy hozzászólásom a sütihez. Amikor vágjuk a süteményt, akkor nem azért kell vízbe mártani, hogy a nedvessége miatt tudjuk szeletelni, hanem a forró víz felmelegíti a pengét. Tehát miután belemártottuk a meleg vízbe, egyből le is töröljük, és lehet vágni. :) Remélem nem baj, hogy beleszóltam. Holnap elkezdem a kovászt :) Köszi!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2014-02-04 18:27

Kedves Artilla!
Én meg köszi a hasznos infót. Ezeknek a "kényes" állagú sütiknek a szeletelése mindig kihívás. :))

szaffi73
szaffi73 Fri, 2014-02-14 18:10

Nekem lenne még hozzá egy olyan ötletem , hogy az alsó piskótát még langyosan megkenjük finom házi baracklekvárral, amit a piskóta magába szív, ezután kerülnének rá a habok :)))))) Szerintem nem rontaná el ...

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-02-15 11:05

Biztos nem. De én úgy vagyok vele, ha eredetileg nem kell bele, nem teszem bele. Az eredeti rigójancsiban sincs. Szeretem, ha a sütiknek egyfajta jellegzetes íze van. Mondjuk a kókuszoshoz már nem teszek diót, a lekvároshoz mákot, a csokishoz meg a lekvárt nem szeretem, viszont a nagyon finom lekváros piskótatekercs tetejére se csorgatok sose csokit. De ez persze csak az én ízlésem... :)

keksztekercs
keksztekercs / keksztekercs Sat, 2013-11-16 00:01

Kedves Fahéj!
Ma megsütöttem ezt a gyönyörű sütit és nagyon nagyon Isteni finom!
Biztos többször elkészitem még!
Köszi!!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-11-16 09:28

Örülök, hogy sikerült. Ahhoz képest, hogy milyen szép, nagyon egyszerű az elkészítése. És ez benne a jó. :)
Üdv: Fahéj

zsuzsu1009
zsuzsu1009 Sat, 2013-07-20 19:01

En pont az ilyen pontos leirasu recepteket kedvelem, mint amilyen ez a Rigo Janos. A kremet en mindig megduplazom, ugyhogy a tejszint itt is megduplaztam. En torta formaban keszitettem el, hisz ez volt a szulinapi tortaja a fiamnak. "Anya, mikor csinalod meg ujra?" - ez a kerdes sokmindent elarul ugye?
Nagyon-nagyon finom!! Kooooooszooonoooom!!!

evacili
evacili Mon, 2013-12-23 00:00

Kedves Zsuzsu! Nagyon jó ötlet tortaformába készíteni,én is megcsinálnám szülinapi tortának. Mekkora tortaformába készítetted? Üdv: Cili

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-07-20 20:38

Kedves Zsuzsu!
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, és főleg, hogy finomnak is tartjátok. Mi is nagyon szeretjük, jó, hogy hamar kész van, és mégis milyen finom és mutatós. Évekig nem is álltam neki rigójancsinak, mert azt hittem, roppant bonyolult süti, közben meg hamar megvan, és nem körülményes az elkészítése. Úgyhogy mindenképpen a "nyerő" kategóriába tartozik. :)
További szép hétvégét! Üdv: Fahéj

tangerine
tangerine Wed, 2013-06-19 12:59

Kedves Fahéj!
Csodás a sütid, a fotó is gyönyörű. Már többször elkészítettem és mondhatom, nagy sikerem volt vele. Egyébként is nagyon tetszenek a receptjeid, már többet kipróbáltam. Köszönet érte.
További szép napot.
Üdv. Tangerine

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-06-19 19:49

Kedves Tangerine!
Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Csakis jól kipróbált és bevált ételeket teszek közre, úgyhogy mindért nyugodtan vállalom a felelősséget. :) A Rigójánosom nálunk is nagy kedvenc, mert gyors és finom, épp most ettem egy szelettel. :)
Üdv: Fahéj

picurka01
picurka01 Tue, 2013-06-04 13:09

Kedves Fahéj!
Ez a süti valami mennyei!!!
Anyukámnak most lesz a 60. szülinapja és az egyik meglepi ez a finomság lesz torta formába!
Örök hála ezért a finomságért!!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-06-06 11:55

Kedves Picurka!
Örülök, hogy ízlik. És milyen aranyos meglepetés anyukádnak! :)
Üdv: Fahéj

Reset
Reset Thu, 2013-04-25 17:29

Nagyon jó a recept, én máshogy szoktam a krémet készíteni, abba 1 liter tejszín kell, 2 cs. habfixálóval porcukorral felverni, abból kivenni valamennyit a fehér résznek és a többibe a kakaóport beletenni, ill. ami még nagyon sokat dob rajta az az, hogy a felső részre mielőtt rátennénk a csokit, előtte felmelegített sárgabaracklekvárral kell jól bekenni és arra rá a csoki, érdemes azt is kipróbálni!

Reset
Reset Thu, 2013-04-25 19:34

Igen, tényleg érdemes egy próbát tenni! :-) De még jó, hogy elolvastam, mit írtam, mert nem habfixáló kell az 1 liter tejszínhez, hanem 2 cs. zselatinfix, csak az fogja meg!

Horvath Magdolna
Horvath Magdolna Wed, 2013-03-27 20:50

Hát nem tudom, de a 10dkg liszt elég?? Nem lesz nagyon vékony? Ráadásul a nagy gáz tepsiben sütni? Elég sok a kérdésem! Minden esetre jól néz ki!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-03-27 22:05

A piskótát én úgy tanultam, hogy annyi evőkanál liszt és annyi evőkanál cukor, ahány tojásból sütjük. Átlagos nagyságú kanállal mérem, púpozottan. Mivel kakaós piskóta lesz, ezért 2 ek-nyi lisztet kakaóporral helyettesítek. Lemértem, a 4 púpos ek liszt bizony csak 10 dkg. Ehhez jön hozzá a kakaópor, ami a lisztet kiegészíti. Egy hat tojásos piskótatésztát szépen ki lehet teríteni a nagy gáztepsiben. Így gyorsan megsül. Nem vízszintesen kell kettévágni, arra nem elég magas természetesen, hanem függőlegesen, így lesz két téglalap a nagy négyzetből. A tészta 1,5-2 cm vastag, de a Rigó Jancsihoz nem is kell vastagabb, csak annyi, ami a krémet tartja. Ebben a sütiben ugyanis a krém dominál.
Könnyű elkészíteni és nagyon finom! :)
Üdv: Fahéj

Horvath Magdolna
Horvath Magdolna Thu, 2013-03-28 05:35

Nagyon szépen köszönöm! Meg fogom sütni, jól nézz ki! Kellemes ünnepeket kivánok! üdv: Magdika

Minyo
Minyo Tue, 2013-02-26 14:37

Koszonom Fahéj ezt az isteni receptet! Megsuttem a két tortát a fiaim szulinapjukra pontosan a recept szerint,semmit nem változtattam rajta,úgy tokéletes ahogy van és nagy sikert arattam vele.Konnyen,gyorsan elkészítheto semmi macera. Udv. Eva!

Jucci
Jucci / Jucci Tue, 2013-02-05 10:30

Kedves Fahéj!
Egyszerűen beleszerettem a receptedbe!Gyönyörű és biztos finom is!
Abban szeretném kérni a segítséged,hogy hétvégére meg kell sütnöm egy 16cm-es tortaformában.Te hogyan változtatnád a hozzávalók arányát?Vagy valami kis támpontot tudnál adni?
Nagyon fontos személynek készül,a mi Dédink 80 éves lesz! :-)
Előre is köszönöm a segítséget.
Szép napot!
Jucci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-02-05 12:28

Kedves Juci!
A te tortaformád alapterülete kb. egyötöde annak a tepsinek, amiben én sütöttem. Ha dupla olyan magasra készíted, amit majd keresztben elvágsz, akkor is csak a fele mennyiséggel dolgozz. A 16 cm-es forma azért elég picurka. :) Nagyon aranyos vagy, hogy sütsz a Dédinek. Biztos szívből örül majd neki. Isten éltesse még sokáig egészségben, boldogságban, körülvéve szertő családjával!!!
Üdv: Fahéj

Jucci
Jucci / Jucci Tue, 2013-02-05 15:02

Nagyon szépen köszönöm a segítséget,én is max. a fele mennyiségre tippeltem.
És a Dédi nevében is köszönöm a jókívánságokat.
Nem nagyon édesszájú a Dédikénk,ez az egyetlen süti amit igazán szeret,ezért gondoltam,hogy ilyen picurka tortába csinálom meg neki,és ez csak az övé :-)
Süti meg lesz bőven mindenkinek.
Még egyszer köszönöm szépen!
Szép napot!
Üdv.:Jucci

498
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 kk
növényi habtejszín 5 dl
cukrozatlan kakaópor 4 ek
porcukor 4 ek
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek