r
Nosalty Logó

Rakott túrós csusza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Rakott túrós csusza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1328 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5312 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3255.6 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    1463 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1328 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.1 g

Zsír

  • Összesen
    289 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13022.4 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1496 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2541 mg
  • Nátrium
    5854 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1252 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 5312 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.2 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a karikára vágott kolbászt, és pár percig még pirítjuk, majd belekeverjük a tejfölt.
  3. Olajjal kikent, közepes tepsibe tesszük a tészta háromnegyedét, rámorzsoljuk a túrót, meglocsoljuk a hagymás-tejfölös kolbászkarikákkal. Jól összekeverjük, és befedjük a maradék tésztával.
  4. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 4309
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott túrós csusza
Salamon Csilla 1202 recept

Finom, laktató étel. Nem sok munka van az elkészítésével :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!