r
Nosalty Logó

Puncskrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncskrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 1824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 7292 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    843 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 1824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    421.7 g
  • Telített zsírsav
    251 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5649.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1761 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.5 g
  • Cukor
    527 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3372 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1530 micro
Összesen 7292 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát rumba áztatjuk.
  2. A tojásokat a porcukorral robotgéppel 20 percig keverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
  4. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a sárgakrémet a következő módon: 4 eklisztet 4 dl tejjel sűrű krémmé főzzük, majd belekeverjük a 20 dkg porcukrot (elolvad), és hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sárgakrémet és a mazsolát.
  6. A piskótát kettévágjuk, és megkenjük barackízzel, majd a mégmeleg krémmel a piskóta másik részét is megkenjük barackízzel, majd ráhelyezzük a másik részére.
  7. 2 ek lisztből 2 dl tejből szintén sűrűkrémet főzünk az előbbi módon, és belekeverjük a 10 dkg porcukrot. Ha kihűlt, ezzel kenjük be a torta külsejét, és 1 órát hagyjuk pihenni.
  8. A habtejszínből és porcukorból elkészítjük a tejszínhabot, és ezzel díszítjük (+ esetleg csokidarát szórhatunk rá).
  9. Ha nem vonjuk be a torta külsejét krémmel, akkor bevonhatjuk csokimázzal is (vízgőz felett megolvasztjuk a tortabevonót a vajjal, majd ezzel vonjuk be) vagy cukormázzal is bevonhatjuk (eredeti recept így van), ami lehet bolti és saját készítésű is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13936
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.

Ajánló

Megjegyzés: A barackízt vékonyan kenjük a piskótára, különben túl intenzív lesz az íze. Ha hűtőben tároljuk, fogyasztás előtt ajánlatos 1 órával előbb kivenni, hogy a krém lágy legyen. Úgy sokkal sokkal finomabb.=)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párommal 6 hónaposak lettünk, és arra az alkalomra készítettem puncstortát úgy, hogy sütöttem egy szimpla tortaformában piskótát, és a közepéből kivágtam egy szív alakú formát. Bár van szív alakú tepsim, a mérete túl nagynak bizonyult az alkalomhoz=). A maradék piskótát sem akartam, hogy kárbavesszen, ezért készült belőle a süti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek