r
Nosalty Logó

Piskótás csodacsiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Piskótás csodacsiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatekercshez

A kevert tésztához

A tetejére

Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatekercshez

A kevert tésztához

A tetejére

Összesen 3438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatekercshez

A kevert tésztához

A tetejére

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3458.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.9 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 3438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A kevert tésztához

A tetejére

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Elkészítjük a piskótatekercset: az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt 29x34 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokon 10 percet sütjük
  3. A sütőből kiveve lehuzzuk rola a sütöpapirt es azonnal azzal együtt feltekerjük.
  4. Ha kicsit meghűlt, lekvárral betöltjük, szorosan feltekerjük.
  5. Közben elkészítjük a kevert masszát: az összes hozzávalót géppel összekeverjük.
  6. Egy sütőformát sütőpapírral kibélelünk, a kevert massza harmadát belesimítjuk, ráfektetjük a piskótatekercset, majd rákenjük a maradék 2/3 kevert masszát.
  7. 170 fokon 30-35 percet sütjük.
  8. Ha kihűlt, lekvárral megkenjük a tetejét, megszórjuk gyümölccsel, és leöntjük az elkészített tortazselével. Nekem most ribizlim volt a fagyasztóban, azt használtam hozzá.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12554
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Ajánló

Ha a tetejere nincs itthon semmilyen gyümölcs, fogjunk a kevert tesztahoz 3 tojast, es a többi hozzavalot emeljük aranyosan hozza. Akkor teljesen körbeeri a massza. A kihült sütit pedig halvanyan megszorjuk porcukorral...igy is tökeletes!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy bolhapiacon vásárolt régi osztrák receptkönyv egyik oldalán találtam... :)

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A kevert tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek