r
Nosalty Logó

Mókás töltött burgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Mókás töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A díszítéshez

Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A díszítéshez

Összesen 1302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A díszítéshez

Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2335 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1998 micro
Összesen 1302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A díszítéshez

Elkészítés

A burgonyához

  1. Burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk, kettévágjuk, és a belsejét kivágjuk.
  2. Vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és az olajon kicsit megdinszteljük. A felvert tojást ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a hagymára, készre sütjük.
  3. A kivájt burgonyák belsejét kész tojással megtöltjük, kiolajozott tepsibe tesszük, és 10 percig sütjük.
  4. Ízlés szerint dekoráljuk. Koktélparadicsom az orruk, snidling szálak a farkuk és a bajszuk, negyedbe vágott olajbogyó a szemük, és retek szeletek a fülük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2287
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 15.

Receptkategóriák

Mókás töltött burgonya
Salamon Csilla 1202 recept

Nem tudom, mennyire hasonlít az egerekre, de annak készült:)

Hozzávalók

A burgonyához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!