r
Nosalty Logó

Mézes-marcipános csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-marcipános csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3290.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.9 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    967 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 4806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet a cukorral és a vajjal egy lábasban felmelegítjük. A csokit beletördeljük, és felolvasztjuk benne. A tűzről lehúzzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerkeverékkel. A mézhez adjuk. Hozzákeverjük a darált mandulát is. Tésztává gyúrjuk. (Ha kell, még egy kis lisztet tehetünk hozzá, akkor jó, ha mézekalács tészta állagot kapunk). Letakarva szobahőmérsékleten 1-2 órán át pihentetjük.
  3. A marcipánt apróra vágjuk, és a tojással elkeverjük. A mazsolát kinyomkodjuk.
  4. A tésztát lisztezett deszkán 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a tojásos marcipánt. Megszórjuk a mazsolával és a narancshéjjal.
  5. Hosszanti oldala felől felcsavarjuk, fóliába tekerjük, és hűtőben 1 órát pihentetjük.
  6. A sütőt (légkeveréses 160 fok) előmelegítjük. A tésztából 1 cm vastagságú szeleteket vágunk, és tepsire tesszük a csigákat. (Ne érjenek össze, mert egy kicsit megdagadnak!)
  7. Kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5878
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégén vendégeink jöttek, az ő tiszteletükre próbáltam ki ezt a sütit. Nagyon édes ízek kedvelőinek ajánlom. Közvetlenül sütés után túl puhának tűnik, de percek múlva elnyeri a megfelelő állagot. Még melegen, pár perc pihentetés után érdemes sütőlapáttal kiszedni a tepsiből. (Utána sem lehetetlen, csak nehezebb :-))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek