r
Nosalty Logó

Mandulamassza hal figurában

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Cafika
Mandulamassza hal figurában
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mandulamasszához

A hal elkészítéséhez

Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mandulamasszához

A hal elkészítéséhez

Összesen 6499 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mandulamasszához

A hal elkészítéséhez

Összesen 416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    281.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5420 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1413 mg
  • Foszfor
    2530 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.3 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    119 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 6499 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

A mandulamasszához

A hal elkészítéséhez

Elkészítés

A mandulamasszához

  1. A mandulát összekeverjük a cukorral, majd mixer segítségével nagyon finomra daráljuk, közben hozzáadjuk a rumot is.
  2. Az így kapott masszát kézzel jól átgyúrjuk, átdolgozzuk, majd pár órára hűtőbe tesszük, celofánba tekerve (ha nem használjuk fel azonnal a masszát, akkor nedves szakajtóba tekerve napokig is eláll).
  3. Egy alumínium halforma alját celofánnal bevonjuk, a masszát a hűtőből kivéve jól átgyúrjuk, majd adagonként kevés rumot (ezt előzőleg vízzel hígítjuk 1dl rum-1dl víz)adunk hozzá, míg jól formázható nem lesz.
  4. A masszát óvatosan a halforma aljára simítjuk, nyomkodjuk.
  5. A kekszet (tetszés szerinti mennyiség, de ne legyen túl sok) beáztatjuk a rumba, majd belehelyezzük a forma "hasába"; majd pár kiskanál lekvárt is teszünk bele, kis csokidarabokat is.
  6. Végül a masszával betakarjuk a tölteléket, úgy hogy ne látszódjon sehol se ki.
  7. Majd egy tányérra, tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a celofánt, az egészet meghintjük cukorral, mazsolával, csokidarabbal vagy kávészemmel kialakítjuk a szemet, és a hal száját is.
  8. Celofánnal lefedve tároljuk, nehogy kiszáradjon, sokáig eláll.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1885
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Ajánló

Ebből az adagból több halacskára futja, kedves kis gasztroajándék a barátoknak, rokonoknak. A hal lehet vékonyabb, kövérebb, attól függ, hogy a masszát vékonyabbra vagy vastagabbra töltjük a formába.

Receptkategóriák

Ezt a receptet is anyósomtól tanultam, eleinte ő szokta elkészíteni nekünk karácsonyra ezt a náluk tipikus karácsonyi édességet, aztán megtanultam én is, kaptam egy szép halformát is tőle, így most már én készítem el ezt a finomságot!

Hozzávalók

A mandulamasszához

A hal elkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek