r
Nosalty Logó

"Majorsághús" szilvával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
"Majorsághús" szilvával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 764 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3059 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 764 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1237 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1140 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 3059 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, feldaraboljuk (az eredeti recept 1 egész szárnyast ír, de ízlés szerint lehet variálni, mi a combot szeretjük, így csak az került bele, értelemszerűen a combokat már nem daraboltuk tovább), besózzuk, majd megpirítjuk 5 dkg vajban (míg szép piros lesz).
  2. Kiszedjük a húst a serpenyőből, a megmaradt vajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Amikor megpuhult, a szafttal együtt összeturmixoljuk.
  3. Az aszalt szilvát átforgatjuk még egy kevés bajban, mellétesszük a húsdarabokat. Megszórjuk őket még sóval, kakukkfűvel, majd felöntjük a hagymás szafttal és az alaplével.
  4. A serpenyőt lefedve, közepes lángon addig pároljuk a húst, míg megpuhul. A maradék alaplevet keményítővel sűrítjük, s a tejszínnel dúsítjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23502
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 05.

Ajánló

Nálunk krumplipüré és fűszeres borban párolt körte.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Hatalmas keresés folyt a karácsonyi vacsora menüjét illetően. Szenteste kéksajtos halat ettünk, de 25-én már igazi hús dukált. Tavaly kacsa confit volt, tavalyelőtt gesztenyés pulyka, idén csirkére vágytunk. A szebbnél szebb szakácskönyvek és menőbbnél menőbb gasztroblogok helyett a Kövi Pál-féle szakadozott, Erdélyi lakoma című könyvecskében találtam meg az idei igazit. A majorsághús ("csirke, tyúk, ruca") szilvával ("aszalt-füstölt szilva") eredeti leírása szerint a megfonnyasztott hagymát szitán kell áttörni, a végén pedig "megpergelt cukorral" kell édesíteni a fogást, én ezt elhagytam. A tejszín meg saját fejlesztés... Ha nem is jelentett annyira újfajta élményt, mint az előző esti hal, méltó volt a karácsonyi ünnepléshez a majorság is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek