r
Nosalty Logó

Lime-os fehér csokis pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kmanci
Lime-os fehér csokis pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    270.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1858.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1874 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 3720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsük el a tésztát: egy konyhai robotgépben aprítsuk finomra a mandulát. Adjuk hozzá a cukrot, lisztet, a reszelt citrus héjat és a sót: keverjük addig, amíg elkeveredik. Adjuk hozzá a vajat, keverjük addig, amíg durva morzsás állagú lesz, és nem lesznek benne nagy vaj darabok (a tésztának össze kell állnia, ha lenyomkodjuk az ujjunkkal).
  2. Ezután helyezzük át a tésztát egy kivehető közepű pite sütő formába. Nyomkodjuk le a tésztát a forma közepén (kézzel, vagy egy tiszta keverőpohár sima aljával), és a sütőforma oldalán.
  3. Helyezzük a sütő közepére, és süssük aranybarnára, addig, míg tapintásra kemény nem lesz, nagyjából 20 percig. Helyezzük át egy rácsra, hogy teljesen lehűljön, nagyjából egy órára.
  4. Készítsük el a csokoládékrémet: helyezzük a csokoládét egy nagy keverőtálba. Egy kis fazékban forraljuk fel a tejszínt. Öntsük a forró tejszínt egy szűrőn keresztül a csokoládéra. Keverjük addig, míg sima és krémes textúrát kapunk. Keverjünk bele ízlés szerint vanília kivonatot. Én a krémbe is szoktam lime héjat tenni, de ez elhagyható.
  5. Öntsük a csokoládés keveréket a kihűlt tészta közepére (ha a csokoládé darabos, szűrőn keresztül). Hagyjuk állni 2 órán keresztül, amíg megszilárdul, vagy pihentessük hűtőben 1 óráig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2116
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kmanci 5 recept

Martha Stewart-tól származik az eredeti recept, a Chocolate Ganache Tart. Ennek a tésztája eredetileg narancshéjat tartalmaz, a krém pedig étcsokoládét. Ezt alakítottam át egy kicsit nyáriasra, könnyedebbre. Ha legközelebb elkészítem a téli verziót és lesz fotó, azt is feltöltöm. Tejszínből 20%-os főzőtejszínt használok, a 10%-os nem szilárdul meg teljesen, folyékony marad a belseje.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!