r
Nosalty Logó

Lime-os fehér csokis pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kmanci
Lime-os fehér csokis pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 620 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 432 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 620 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    270.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1858.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1874 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 3720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 432 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsük el a tésztát: egy konyhai robotgépben aprítsuk finomra a mandulát. Adjuk hozzá a cukrot, lisztet, a reszelt citrus héjat és a sót: keverjük addig, amíg elkeveredik. Adjuk hozzá a vajat, keverjük addig, amíg durva morzsás állagú lesz, és nem lesznek benne nagy vaj darabok (a tésztának össze kell állnia, ha lenyomkodjuk az ujjunkkal).
  2. Ezután helyezzük át a tésztát egy kivehető közepű pite sütő formába. Nyomkodjuk le a tésztát a forma közepén (kézzel, vagy egy tiszta keverőpohár sima aljával), és a sütőforma oldalán.
  3. Helyezzük a sütő közepére, és süssük aranybarnára, addig, míg tapintásra kemény nem lesz, nagyjából 20 percig. Helyezzük át egy rácsra, hogy teljesen lehűljön, nagyjából egy órára.
  4. Készítsük el a csokoládékrémet: helyezzük a csokoládét egy nagy keverőtálba. Egy kis fazékban forraljuk fel a tejszínt. Öntsük a forró tejszínt egy szűrőn keresztül a csokoládéra. Keverjük addig, míg sima és krémes textúrát kapunk. Keverjünk bele ízlés szerint vanília kivonatot. Én a krémbe is szoktam lime héjat tenni, de ez elhagyható.
  5. Öntsük a csokoládés keveréket a kihűlt tészta közepére (ha a csokoládé darabos, szűrőn keresztül). Hagyjuk állni 2 órán keresztül, amíg megszilárdul, vagy pihentessük hűtőben 1 óráig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2116
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kmanci 5 recept

Martha Stewart-tól származik az eredeti recept, a Chocolate Ganache Tart. Ennek a tésztája eredetileg narancshéjat tartalmaz, a krém pedig étcsokoládét. Ezt alakítottam át egy kicsit nyáriasra, könnyedebbre. Ha legközelebb elkészítem a téli verziót és lesz fotó, azt is feltöltöm. Tejszínből 20%-os főzőtejszínt használok, a 10%-os nem szilárdul meg teljesen, folyékony marad a belseje.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek