r
Nosalty Logó

Karibi csirkemellsteak mangós sabayon-nal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Karibi csirkemellsteak mangós sabayon-nal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2723.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    935 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 607 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5447.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    3602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1870 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 1212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét lapjával kettévágjuk, kicsit kiklopfoljuk, és megsózzuk.
  2. Kevés kókuszzsírt felolvasztunk egy serpenyőben, ezen elkezdjük sütni a csirkemellet.
  3. Gőzfürdő fölé helyezünk egy kisebb tálat vagy lábost, ebbe beletesszük a tojássárgáját és egy evőkanál mangó chutney-t. Kézi vagy gépi habverővel elkezdjük keverni, közben hozzáadjuk a pezsgőt. Folyamatos keverés mellett felgőzöljük, de vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, különben a tojás összecsomósodik. Ha elkészült, rögtön vegyük is le a gőzfürdőről.
  4. Ha megsült a csirkemell, a visszamaradt kókuszzsírban enyhén megpirítjuk a felkockázott mangót.
  5. Tányérra tesszük a húst, meglocsoljuk a mangós sabayon-nal, és megszórjuk a sült mangókockákkal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2517
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karibi menüsort állítottam össze, amihez a franica eredetű sabayon-t kombináltam, mivel régóta ki szerettem volna próbálni a borsodó sós változatát. A mangótól ugyan kicsit édes, pikáns maradt, de ez remekül illett a csirkemell semleges ízéhez és P. costa rica burgonyapüréjéhez.  Ezen annyit változtattam, hogy az olívaolajat kihagytam, és a felaprított datolyát a kókusztejbe tettem redukálás közben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!