r
Nosalty Logó

Karamellás-almás mákosguba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Laura36
Karamellás-almás mákosguba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5654 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2233 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 2144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, négybevágjuk, kivágjuk a magházat, és vékonyan felszeleteljük.
  2. A cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben, beledobjuk az almaszeleteket, megszórjuk fahéjjal, reszelt citromhéjjal, és összepároljuk.
  3. A kifliket felkarikázzuk, a tejet összemelegítjük a porcukorral, és beáztatjuk a karikákat.
  4. 4 kis sütőformát kivajazunk, és alulra mákot szórunk.
  5. A kifliket kinyomkodjuk, és lerakunk 1 réteget a tálkába. Ezt megszórjuk mákkal, majd ugyanígy teszünk még egy réteget, és megszórjuk mákkal. Erre jöhet egy réteg karamellás alma. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg meg nem telnek a tálkák, és el nem fogy a hozzávaló. Az almából legalább 2 réteget bele kell csempészni, úgy rendesen érezni az ízét.
  6. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16909
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Ajánló

Vanília- vagy fahéjöntettel is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Szenteste napján ebédre szoktuk ezt készíteni. Egyszerűen elkészül, és a karamellás almától nagyon finom ízt, és hangulatot ad a karácsonyhoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!