r
Nosalty Logó

Hal vörösboros mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Hal vörösboros mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 665 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3349.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felengedett, szárazra törölt tőkehalfilét beletesszük egy sütőtálba, beborítjuk a bacon szeletekkel, és megsütjük.
  2. Ezalatt a nagyon apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés víz és pici olaj keverékén (Kicsi Vú konyhája, blog ötlete, epe kímélésre) puhára pároljuk.
  3. Ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, ketchupot. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ha szükségesnek érezzük, kicsi cukorral (csapott mokkáskanál maximum) édesítjük.
  4. Ráöntjük a megsült halra, és visszatesszük a sütőbe pár percre.
  5. Rukkolás krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x15x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1581
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hal vörösboros mártásban
Pogácsa 384 recept

Volt otthon tőkehalfilém, ezt akartam elkészíteni ebédre. Hirtelen jött ötlettel elővettem egyik kedvenc szakácskönyvemet a "Zenei ki mit főz" címűt (muzsikusok remek receptjei), ebben találtam ezt. Először teljesen elszörnyedtem a vörösbor gondolatára a halhoz, aztán egy életem, egy halálom, kipróbáltam. Az eredmény kicsit csúnyácska, de annál finomabb ebéd lett. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek