r
Nosalty Logó

Grillezett barackos spenótsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szikszai Anna
Grillezett barackos spenótsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 346 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 687 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 111 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5328 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11176 micro
Összesen 346 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    900 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10655 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22353 micro
Összesen 687 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1724 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3617 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Elkészítés

Saláta

  1. Pirítsuk meg a pekándiót egy serpenyőben. Folyamatosan figyeljük, forgassuk a szemeket, nehogy megégjenek. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  2. Válasszuk szét az őszibarackokat középen, fél-fél darabra. Ha nem magleválóval van dolgunk, akkor egyszerűen csak vágjunk negyedeket a húsából. Szórjuk meg a belső részüket a cukorral, majd grillezzük meg őket. Amennyiben erre nincs lehetőségünk, használhatunk egyszerűen egy serpenyőt is. Ha szépen karamellizálódott a cukor, akkor tegyük félre, és hagyjuk lehűlni.
  3. Tegyük egy mozsárba az olívaolajat és a bazsalikom leveleket, törjük addig, amíg pépes nem lesz. Egy zárható üvegbe (pl. befőttesüveg) öntsük át a fűszeres olajat, adjuk hozzáaz almaecetet, a mézet és a lime levét. Zárjuk le, rázzuk össze, kóstoljuk meg..
  4. Az így kapott öntetbe forgassuk bele a spenótleveleket, majd helyezzük a tányérokra, morzsoljuk rá a kéksajtot, és szórjuk meg a pirított pekándióval, majd a tetejére helyezzünk egy adag grillezett barackot.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2019
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

A barack nem csupán a sütemények jó barátja, felhasználására rengeteg lehetőség van, ez a saláta is remekül példázza ezt.

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!