r
Nosalty Logó

Garnélarákos spagetti PeZsuRi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Garnélarákos spagetti PeZsuRi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    3046 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    2728 micro
Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    3046 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    2728 micro
Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    795 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforrósított olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát megpároljuk (pici vízzel), egy picit sózzuk.
  2. Amikor elpárolog a víz, hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot.
  3. Amikor összeszottyadt a paradicsom, a hideg vízben leöblített garnélarákfarkakat beledobjuk a serpenyőbe, majd belecsavarunk egy fél citromot.
  4. Kb. 6-7 perc alatt magasabb lángon megpároljuk/pirítjuk.
  5. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát al dante-re, leszűrést követően (én nem mostam le) beletesszük a rákos szószba, aztán a felaprított petrezselymet és legvégül a sajtot is. Egy gyors kavar, és kész is.
  6. Azonnal tálaljuk a serpenyőből a tányérra.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7586
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 10.

Ajánló

Akármilyen sajtot választhatunk, ha valaki szereti a parmezán sajtot, az a legjobb :-) A tálaláskor még meglocsolhatjuk extra szűz olívaolajjal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tenger gyümölcsei ételek az abszolút kedvenceim... de ez a recept... úristen!!! Abbahagyhatatlan, szóval egyszerre csak keveset szabad csinálni... :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!