r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás muffin 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-rebarbarás muffin 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2406.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 2252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A rebarbarákat megtisztítjuk, centis darabokra felvágjuk, az eprekkel hasonlóképpen járunk el.
  3. A megtisztított gyümölcsöket a fele cukorral (50 g) feltesszük alacsony lángon főni. Amint megpuhultak, és levet engedtek, félretesszük őket hűlni.
  4. A két fajta lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük. Középen kis üreget csinálunk, amibe beleütjük a két tojást, beleöntjük az olajat, és gyorsan összekeverjük először az utóbbi két alapanyagot, majd az egészhez hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsöket, és mindent gyorsan, lendületesen összekeverünk. Ha nem kapjuk meg a muffintésztára jellemző lávaszerűen folyós állagot, tejjel javíthatunk rajta.
  5. Papírkapszlikba töltjük a masszát (szigorúan a háromnegyedéig, mert a sütőpor miatt meg fog emelkedni), majd a már előmelegített sütőbe tesszük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5244
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Ajánló

Behűtött bodzalé vagy egy pohár finom limonádé mellé reggelire, uzsonnára, ebédre, vacsorára, esetleg az előbb említettek mindegyikéhez tökéletes választás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak a szokásos. Az ember benéz a hűtőbe, kinéz a kertbe. Elkapja egy reggeli érzés, mondhatni vágy, hogy mit kéne enni, majd homlokán csókolja a múzsa, és irány a konyha.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek