r
Nosalty Logó

Eperlekváros bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Eperlekváros bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 1910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 11472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1311 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    954.9 g
  • Telített zsírsav
    588 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    275 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4237.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.3 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7865 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1852 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 11472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 484 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, egy ek. cukorral és egy csipet liszttel. A lisztet átszitáljuk a sóval, és összegyúrjuk a maradék tejjel és élesztővel, tojássárgájával, cukorral, olvasztott vajjal, vaníliás cukorral.
  2. 30-40 percet meleg helyen kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 25×40 cm-es téglalap alakra és ujjnyi vastagságúra. 7-8 cm nagyságú négyzetekre szeleteljük. Betöltjük az eperlekvárral, feltekerjük, és szorosan egymás mellé helyezzük őket. Pihentetjük további 20 percet.
  4. Megkenjük a tetejüket felolvasztott vajjal. 160 fokon 25 percig sütjük. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25×35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 835
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperlekváros bukta
Szimran 144 recept

Nagymamám és anyukám sütött sokszor nekünk mindenféle buktát. Túrósat, kakaósat, lekvárosat. Szerettem volna, ha a lányaim is megismerik ezt a hagyományos, egyszerű édességet Magyarországról....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek