r
Nosalty Logó

Diós háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Diós háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    467.9 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3217.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.9 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2347 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 7184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 469 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a cukrot egy tálba tesszük, kicsit összekeverjük.
  2. Ráütjük a két tojást, hozzáadjuk a kis kockákra vágott, hideg vajat, és gyorsan, alaposan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük fél órára.

A krémhez

  1. Az egész diót zacskóba tesszük, sodrófával megcsapkodjuk, hogy kicsit összetörjön.
  2. A vajat, a cukrot és a 4 ek. vizet egy kisebb lábosba tesszük, és összeolvasztjuk. Megvárjuk, míg kicsit bugyborékolni kezd.
  3. Hozzáadjuk mindkét diót, és alaposan elkeverjük. Hagyjuk, míg kihűl.
  4. Közben a tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, és egy tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük a baracklekvárral. Ráöntjük a diós krémet, és szétkenjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha kész, megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd háromszögeket vágunk a süteményből.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 15x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 37044
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 26.

Ajánló

Ha van kedvünk, olvasztott csokival meglocsolhatjuk a tetejét. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A német karácsonyi-adventi süti, a Nussecke egy változata. Az eredetin csoki is van, de szerintünk ez így is elég tömör már! Dobozva zárva jó pár napig friss marad.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!