r
Nosalty Logó

Diós csigabiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Diós csigabiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3135.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.8 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 4761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóival - liszt, csipet só, olaj, cukor, 1 egész tojás + 1 sárgája, kefir, 5 dkg cukor, citrom reszelt héja, kevés tej - lágy tésztát dagasztunk. A tejet apránként adjuk hozzá annyit, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  2. A darált diót cukorral és vaníliás cukorral összekeverjük. Vajat megolvasztjuk.
  3. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és egy nagy téglalapot nyújtunk belőle. Olvasztott vajjal megkenjük, majd rászórjuk a dió tölteléket.
  4. Két oldalról feltekerjük, és kétujjnyi vastagságúra szeleteljük, és kissé kiolajozott tepsire tesszük. A csigákat a maradék vajjal átkenjük. Előmelegített sütőbe pirulásig sütjük.
  5. Miközben sül a sütemény, elkészítjük a citromos mázat. Egy kisebb tálba tesszük a porcukrot, és elkeverjük a kifacsart citrom levével. Csurgatható állapotú legyen. A sütőből kivett, kissé meghűlt csigákat lecsorgatjuk a citromos cukormázzal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2408
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Limaránál láttam ezt a sütit.....amit némi változtatással elkészítettem. A kép másnap készült a maradékról, annyira finom volt még ekkor is, hogy mindenképp fel kellett tennem...:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!