r
Nosalty Logó

Csőben sült, zöldséges-rizses csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Csőben sült, zöldséges-rizses csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2044 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1827.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    790 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3147 micro
Összesen 2228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombfilét előző este bepácoljuk. Egy méretes edényben elkeverjük a sültcsirke-fűszersót kb. 3 evőkanál olívaolajjal, sóval. Ebbe beleforgatjuk a húst, és lefóliázva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Másnap a hagymát, petrezselymet finomra aprítjuk, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy méretes serpenyőbe teszünk kb. 4 evőkanál olívaolajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután belekeverjük a sárgarépát, és összesütjük. Félretesszük.
  3. A rizst alaposan megmossuk, és vízben hagyjuk addig, amíg a tepsit előkészítjük, a sütőt bekapcsoljuk.
  4. A rizst egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük, majd egy méretes tepsibe vagy jénai tálba öntjük. Összekeverjük a felaprított petrezselyemzölddel. Elegyengetjük. A petrezselymes rizsre fektetjük a pácból kiemelt csirkecombfilét. A hús tetejére egyenletesen elosztjuk az összesütött zöldségeket. Ráöntünk másfél bögre hideg vizet.
  5. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 40-45 percig sütjük. Az idő leteltével levesszük a fóliát, és ellenőrizzük húst. Ha a rizs puhára dagadt, a zöldség rásült a húsokra, kivesszük a tepsit. Langyosra hűtjük, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1060
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült, zöldséges-rizses csirke
Lizinka_ 591 recept

A home office néha kevés időt engedélyez az embernek. Éppen ezért összedobtam a hozzávalókat, és amíg a sütőben készült az ebéd, nyugodtan dolgozhattam. Finom, ízletes étel került délben az asztalra. A rizs és a hús ily módon sokkal zamatosabb lett. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!