r
Nosalty Logó

Császármorzsa gluténmentesen 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Császármorzsa gluténmentesen 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3349 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4085.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4376 micro
Összesen 3349 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

  1. 1/4 kg lisztet,1/4 kg darát,1 cs vaníliás cukrot , 4 tojás sárgáját , 1/2 l tejet, csipet sót összekeverünk, és fél órát állni hagyjuk a masszát.
  2. A tojások fehérjét 1 ek cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
  3. A habot kézi habverővel óvatosan a lisztes masszához keverjük, és beleszórjuk az 5 dkg mazsolát.
  4. Lábosban (fémfüles) kb. 1 dl forró olajra ráöntjük, és lapáttal forgatgatjuk folyamatosan.
  5. Sütőbe tesszük a lábossal, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 36549
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 28.

Ajánló

Fémfülű lábost válasszunk, mert a sütőben megolvadhat a füle ,ha műanyag. Sárgabaracklekvárral lehet kínálni, de bármilyen befőttel is finom, és lehet még gazdagon tálalni tejszínhabbal a tetején. Tényleg királyi eledel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom kívánsága volt ez az étel, de nem volt itthon rendes liszt, csak kukoricaliszt. Akkor úgy gondoltam, hogy legyen gluténmentes a morzsa. A császármorzsa anekdotája: I. Ferenc József (1830-1916) felesége, a vonalaira kínosan ügyelő császárné, II. Erzsébet vagy ismertebb nevén Sissi a vacsora után felszolgált desszertből  nem volt hajlandó enni, mert már ránézésre túl hízlalónak találta. A császár, akit egyre jobban idegesítettek neje extravaganciái, elkérte az érintetlenül hagyott smarnit, és saját adagjával együtt tüntetőleg jóízűen befalta.

Címlapról ajánljuk

További cikkek