r
Nosalty Logó

Boros sertésszelet gánicával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Boros sertésszelet gánicával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    536 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6033.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1607.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 3009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat jól megmossuk, egy magasabb falú serpenyőbe tesszük, kevés olajon mindkét oldalát kicsit megkapatjuk, majd lefedve kb. 3dl vízzel felöntve pároljuk. Sóval, borssal picit fűszerezzük.
  2. Közben a burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megfőzzük.
  3. Amint megfőtt, levet leöntjük, félre teszünkk egy picit belőle, a burgonyát melegében liszttel összekeverjük (fogyókúrásoknak zabpehelyliszt), fűszerezzük, sóval, borssal, kevés petrezselyemzölddel, majd félre tesszük kihűteni.
  4. A húst megforgatjuk, majd 45 perc elteltével a mustárt, bort, és a nagyobb cikkekre szeletelt hagymát beletesszük a serpenyőbe. Jól összekeverjük, és tovább pároljuk lassú tűzön.
  5. Közben a burgonyából egy evőkanál segítségével halmokat helyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt szép barna lesz.
  6. Ha megpuhult a hús, tűzről levesszük, a maradék tejfölt kevés piros paprikával, petrezselyemmel, majoránnával, borssal kikeverjük, a krumpli levével higítjuk.
  7. A húsokat kiemeljük egy tányérra, tejfölt a serpenyőbe öntjük, jól összekeverjük, majd visszatesszük a húsokat, és még 15 percig lefedve pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2923
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Ajánló

Vörösbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer nyaralás közben hasonló boros-mustáros húst ettünk, nagyon ízlett, és úgy gondoltam, hogy készítek valami hasonló húsos ételt. A gánica receptje adott, de én tejföllel és sajttal kiegészítve sütöttem meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek