r
Nosalty Logó

Zöldborsós-bazsalikomos csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vira
Zöldborsós-bazsalikomos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    326 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6194 micro
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    652 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12388 micro
Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét kockázzuk fel, keverjük össze sóval, borssal, bazsalikommal, kevés olajjal locsoljuk meg, és tegyük félre. Legalább fél órát álljon.
  2. Tegyük fel főni a zöldborsót sóval és cukorral, ne főzzük teljesen puhára.
  3. A hagymát vágjuk fel csíkokra, és kevés olajon pirítsuk üvegesre.
  4. A csirkét borítsuk a hagymára, és süssük puhára.
  5. Szűrjük le a borsót, ha a csirke nagyjából átsült, borítsuk rá, és az egészet süssük még 3-4 percig.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12747
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs mögötte nagy sztori, megnéztem, mit lelek a hűtőben, és ami szimpatikus volt, abból csináltam ebédet. Olívaolajjal is nagyon finom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!