r
Nosalty Logó

Vaníliás tallérok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Vaníliás tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 2002 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 484 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 2002 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 484 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a mandulával, mogyoróval, cukorral, vaníliás cukorral, sóval. Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját, sima tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett munkalapon kb. 4 cm átmérőjű ruddá sodorjuk. Alufóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. A rudat éles késsel, kb. ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk. A tallérokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 12 perc alatt készre sütjük. Még melegen megszórjuk a porcukorral elkevert vaníliás cukorral és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5901
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyjuk a tallérokat a tepsiben teljesen kihűlni, és csak azután szedjük őket ki. Ebből az adagból kb. 30 db aprósütemény lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek