r
Nosalty Logó

Vajpuha tojásos hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Vajpuha tojásos hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2392 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 600 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4619.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    1873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 2392 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ujjnyi vastag rövidkaraj szeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és két fóliaréteg között húskalapáccsal kb. a duplájára klopfoljuk.
  2. A tojásokat enyhén felverjük, beleszórjuk a sót és az őrölt borsot. A szeleteket megmártjuk benne, kicsit lecsurgatjuk.
  3. Olajban hirtelen megsütjük a húsok mindkét oldalát, félretesszük őket. Miután minden hússzelet kisült, visszatesszük az összeset a serpenyőbe, aláöntjük a bort, esetleg egy pici vizet is (vagy még több bort). Ha maradt a tojásokból, azt is hozzáöntjük.
  4. Fedő alatt, nagyon kis lángon lassan puhára pároljuk a húst. Ha kész, kivesszük őket, a szaftba belekeverjük a tejfölt, visszarakjuk a szeleteket, és egyet még rottyantunk rajta.
  5. Elvileg galuska vagy spagetti járna hozzá a könyv szerint, de én rizses borsót és krumplipürét adtam mellé.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12925
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajpuha tojásos hús
Pogácsa 382 recept

Frank Júlia Disznótorban című remek szakácskönyvében találtam ezt is, úgy mint a májpástétomot. Jóízű, elronthatatlan, mindig sikert aratott. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!