r
Nosalty Logó

Vadmálnás-epres szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajnico
Vadmálnás-epres szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Zselés réteg

Összesen 1336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Zselés réteg

Összesen 5330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Zselés réteg

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2270.4 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    481 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 1336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.3 g

Zsír

  • Összesen
    271 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9081.6 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    3094 mg
  • Nátrium
    1560 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.2 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1924.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    443 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 5330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrós krém

Zselés réteg

Elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.
  2. 6 tojássárgát kikeverünk 6 evőkanál porcukorral és hozzáadjuk az olajat. A tojásfehérjéket felverjük.
  3. A cukros tojássárgához először a felvert tojásfehérjéket adjuk hozzá, majd a száraz hozzávalókat. Kivajazott tepsibe öntjük, majd 180 fokon készre sütjük. Kihűtjük.

Túrós krém

  1. A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a túrót és a felaprított epret. Ha jól összekeverjük, a kihűlt piskótára kenjük.

Zselés réteg

  1. A pudingport kikeverjük a fanta vadmálnával és megfőzzük úgy, mintha pudingot főznénk. Jó sűrű lesz.
  2. A maradék epret felszeleteljük. A túros krémre rakosgatjuk. Ha a fantás puding nem forró, de még meleg ( ált. 2-3 percet elég várni főzés után), akkor ráöntjük a süti tetejére. Ha kihűlt, mehet a hűtőbe dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1457
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hajnico 4 recept

A jól ismert fanta szelet újragondolt változata. Jó érett, szabadföldi magyar eperből isteni finom!

Hozzávalók

Piskóta

Túrós krém

Zselés réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!