r
Nosalty Logó

Turbózott rántott hús

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Turbózott rántott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2861 kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1778.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 717 kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7114.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    3940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2861 kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 218 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy zárható zacskóba tesszük. Meglocsoljuk szójaszósszal, és hagyjuk pácolódni legalább fél órát, hogy jól átjárják az ízek.
  2. A lisztet elkeverjük a keményítővel. Egy másik tálban egy csipet só kíséretében felverjük a tojásokat. Egy harmadikban pedig szétterítjük a pankomorzsát.
  3. A húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába hempergetjük.
  4. Egy serpenyőben annyi zsír olvasztunk, hogy nagyjából a háromnegyedéig ellepje a húsokat, ha belepakoljuk. Felforrósítjuk a zsírt, és aranybarnára sütjük a hússzeletek mindkét oldalát.
  5. Kivesszük, és ne tegyük papírtörlőre, inkább egy fém rácsra, hogy lecsöpögjön a felesleges zsír, és a kipárolgó gőztől ne puhuljon vissza a panír.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 71752
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Persze tudom, van, aki vékony hússal, sok panírral, van, aki sütőben sütve, van, aki szottyosan és van, aki ropogósan szereti. Nekem viszont ez a tökéletes rántott hús, és remélem, kipróbáljátok, mert nem hiszem, hogy csalódást okoz majd! Én legjobban "denevérhúsból", fledermaus-ból szeretem, de mivel ez nincsen minden hentesnél, és a technika ugyanúgy alkalmazható az összes többi húsféleségre is, ezért most csirkéből csináltam. Persze ha disznóhúst bundázok, akkor nem libazsírban, hanem mangalicában sütöm ki.

Címlapról ajánljuk

További cikkek