r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb Mariettától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült kacsacomb Mariettától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    340.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 3698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 4 db kacsacombot megmossuk, megtisztítjuk.
  2. Elkészítjük az fűszeres-olajos pácot. A petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük az olívaolajjal, valamint a bazsalikommal, borssal, sóval. Ebben a pácban hagyjuk állni a kacsát néhány órára, majd egy jénai tálba rakjuk őket, és meglocsoljuk a maradék olajjal. (Én tettem rá egy-egy szelet bacont is, de ez elhagyható, enélkül is nagyon finom.)
  3. Kb. 4-5 db krumplit nagyobb szeletekre vágunk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és a combok mellé tesszük a tálba.
  4. Letakarjuk a tálat, és kb 2,5-3 órát pároljuk lassú tűzön. Ezután a fedőt levéve 180°C-on ropogósra sütjük. (Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk saját zsírjával.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 220 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7122
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első sült kacsám, nagyon-nagyon finomra sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek