r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt Timitől

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
siklitimi
Stefánia vagdalt Timitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1723 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 432 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1805 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1405 micro
Összesen 1723 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a négy tojást, kemény tojás lesz belőlük tíz perc alatt.
  2. Egy tálba vizet engedünk, és beleáztatjuk a szikkadt zsemléket. Ha már jól átáztak, akkor két kezünkkel alaposan kinyomkodjuk belőlük a vizet, és a zsemléket a darált húshoz adjuk, amit egy másik tálkába tettünk.
  3. Hozzáütjük a két tojást, az összezúzott fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezzük, ha szükséges, egy kevés zsemlemorzsát is szórunk bele.
  4. A sütőzacskót kinyitjuk, és a massza felét rúd alakban beletesszük. Két kézzel benyúlunk a zacskóba, és eligazgatjuk a húst, kis mélyedéseket nyomva bele a tojásnak.
  5. A megfőtt és kicsit lehűtött tojásokat megpucoljuk, és szépen rátesszük egymás mögé őket a húságyra.
  6. A maradék masszával befedjük, és benedvesített kézzel rudat formálunk az egészből.
  7. A sütőzacskót a tetejéről levágott csíkkal összekötjük, és egy hústűvel pár helyen beleszúrunk, hogy a gőznek legyen hol kijönnie.
  8. Ezután már nincs más hátra, mint előmelegített sütőbe tolni a tepsit, és ott is hagyni jó háromnegyed órát. Akkor meg lehet nézni. Ha a közepesnél kicsit alacsonyabb lángra betett hús már barna, akkor valószínűleg a belseje is átsült rendesen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10291
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Ajánló

Ha kivesszük a tepsit, nagyon vigyázzunk a zacskó kinyitásánál, forró gőz jön ki belőle! Az elkészült vagdaltat óvatosan átemeljük a vágódeszkára, és hagyjuk, hogy kihüljön. Csak akkor lehet szépen felszeletelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stefánia vagdalt Timitől
siklitimi 41 recept

Nagyon szeretjük a fasírtot és a vagdaltat. Kezdő háziasszony koromban sokszor kísérleteztem az őzgerint formába pakolt változattal, de akárhogy vajaztam, zsíroztam vagy olajoztam, az esetek többségében kudarcos lett a végeredmény. Nem mondom, hogy nem fogyott el, de esztétikailag hagyott kivetnivalót maga után a félig sütőformába ragadt vagdaltom. El is ment tőle a kedvem, sokáig nem sütöttem csak fasírtot, amit kis golyóként olajban kisütöttem. Aztán egy barátnőmtől hallottam, hogy Ő bizony mindig sütőzacskóban süti ezt az ételt, és kézzel formázza meg a sütőlapon. Kipróbáltam, és nagyon bejött! Azóta én is így készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek