Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenóttal töltött tészta Bornemisza Anna szakácskönyvéből recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

Továbbá

összesen: 270 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A tésztához

A töltelékhez

Továbbá

összesen: 1619 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

Továbbá

összesen: 60 kcal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

demcsi
Demcsi / demcsi Mon, 2014-09-29 15:20

Szia, mielőtt nekiesnék elkészíteni, azért rákérdezek: csak tippeltél fejből és leírtad, vagy ezekkel az arányokkal már ki is próbáltad a receptet? Azt írod, autentikusabb lenne valamilyen teljes kiőrlésű liszttel. Az eredeti receptben az van? Én jobbára csak teljes liszteket használok, szívesen kipróbálnám abból.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2014-09-29 16:25

Kedves demcsi!
Természetesen kipróbáltam, ezért is van a recept és a kép itt. A mennyiségeket kénytelen voltam én kitalálni, mert ebben a több, mint 300 éves receptben ezek nem szerepeltek, de ahogy leírtam, úgy működik a recept. A lisztről azért írtam, hogy autentikusabb teljes kiőrlésűből, mert a finomított, mai értelemben vett fehérlisztet csak jóval később találták fel. Sajnos nekem nincs különösebb tapasztalatom a teljes kiőrlésű lisztekkel, de ha neked van, akkor próbáld ki úgy, biztosan rusztikusabb lesz a végeredmény:) Írtam egy cikket erről az ételről, ha érdekelnek a további részletek is, itt elolvashatod:
http://www.nosalty.hu/ajanlo/orokzold-tesztaetel-17-szazadbol

Üdv:
Kata

demcsi
Demcsi / demcsi Wed, 2014-10-01 17:30

Kedves Kata, köszönöm a választ! Majd beszámolok róla, hogy sikerült.
Üdv,
Demcsi

270
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
víz 0.5 dl
1 kávéskanál
spenót 25 dkg
parmezán sajt 1 dkg
2 kávéskanál
gyömbér 1 kk
szerecsendió virág 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
tojássárgája 1 db
zöldség alaplé 2 l
szerecsendió virág 0.5 db
vaj 3 ek
parmezán sajt 2 dkg
zsemlemorzsa 2 dkg