r
Nosalty Logó

Sertés szelet sajtmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Sertés szelet sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1070 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 1070 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.8 g

Zsír

  • Összesen
    336 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6361.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2444 mg
  • Nátrium
    2878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1457.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 4277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. Előkészület: hagyma kockára, paprika nagyobb kockára, magozott olajbogyó kicsit megaprítva.
  2. Serpenyőben sütöm a hússzeleteket sózás nélkül, amikor megsült kiemelem, félreteszem.
  3. A pörcös olajon pirítom a hagymát, majd a paprikát is.
  4. Amikor megpirult a paprika is, adok hozzá 2 dl vizet, a bort, a leveskockát és az olajbogyót, összeforralom.
  5. Rányomom a Campingsajtot, azzal is összeforralom.
  6. A liszttel elkevert tejszínnel sűrítem, még egyet rottyan, visszateszem bele a hússzeleteket.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 1237
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 152
  • Össznézettség: 176363
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 14.

Ajánló

Párolt rizzsel vagy borsós rizi-bizivel, paradicsomsalátával tálalom, száraz fehérbort adok hozzá. Nálunk ma: Légli Blanc 2006. A mártáshoz is azt használtam. A sertésszelet lehet a karaj helyett comb is, de borjúszeletekkel is kiváló a sajtmártás! Pulykamell- vagy csirkemell filével ugyanúgy!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertés szelet sajtmártással
Harmathy Ildikó 313 recept

Ez a recept a nemzetközi gasztronómiai eszmecsere eredménye: az Anna malomban az egyik német vendégem mutatott egy sajtmártást, amit Spanyolországban tanult. Kipróbáltam, alakítgattam a magyar nyersanyagokkal, ide jutottam. Sok dícséretet kaptam már érte! Pár gondolat a mártásokról:  - a mártás a szakácsművészet (egyik) próbatétele  - a mártás az ételekhez hozzáadott plusz: plusz törődés; plusz szeretet; plusz élvezet  - a mártásnak folynia kell (!)  - a mártásnak bársonyosnak kell lennie (!)  - a jó mártás önmagában is.....

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!