r
Nosalty Logó

Sárgabarackos édesburgonya gombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos édesburgonya gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    5504 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1985.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.3 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    16513 micro
  • β-crypt
    526 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 1494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1670 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt édesburgonyát, miután kihűlt összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, az olvasztott kókuszzsírt, és jól összedolgozzuk (ha nagyon kemény, adhatunk hozzá kevés vizet), majd hagyjuk pihenni kb. negyed órát.
  2. A barackokat félbe szedjük, és megszórjuk a xilit és a fahéj keverékével.
  3. A morzsát kevés kókuszzsíron megpirítjuk, végül 1 ek barna cukrot adunk hozzá.
  4. Egy edényben vizet forralunk.
  5. A tésztából kis gombócnyikat csipkedünk, és belenyomkodjuk a fél barackot, majd ha felforrt a víz, óvatosan belerakjuk főni. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor elkészültek a gombócok.
  6. A kifőtt gombócokat megforgatjuk a pirított morzsában.
  7. Barna porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11973
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 05.

Ajánló

Szilvával is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb édesburgonyás recept. Szerintem nagyon jó. Tökéletesen kiváltja a normál burgonyát. Sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, viszont rengeteg értékes tápanyag és rost van benne. Érdemes kipróbálni, pláne, hogy itt a sárgabarackszezon.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!