r
Nosalty Logó

Sajtkrémes virslis penne tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kati Mami
Sajtkrémes virslis penne tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szósz elkészítése

A tészta kifőzése

Összesen 586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szósz elkészítése

A tészta kifőzése

Összesen 2928 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szósz elkészítése

A tészta kifőzése

Összesen 219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6420.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    3355 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1262 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 2928 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A szósz elkészítése

A tészta kifőzése

Elkészítés

A szósz elkészítése

  1. Teflonserpenyőben feltesszük főni a tejet.
  2. Hozzáadjuk a sajtokat, és simára kevergetjük. (Én medvehagymás és chilis sajtkrémet használtam.) Ha nem elég sűrű, akkor keményítővel sűríthetjük. (Nekem nem volt rá szükség.)
  3. Fűszerezzük, és beleaprítjuk a virsliket és az újhagymát.

A tészta kifőzése

  1. Sós vízben, a csomagoláson leírtak szerint a tésztát kifőzzük.
  2. Leszűrjük, és öblítés nélkül összekeverjük a szósszal.
  3. Tálalásnál a tetejére még aprítunk újhagymát.
  4. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6361
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kati Mami 15 recept

Nagyon szeretjük a tésztákat. A hétvégén Tihanyban, a társaságunkban lévő barátnőm spenótos-sajtkrémes pennét rendelt. Nagyon gusztusos volt, és én megkívántam. Sajnos nálunk a spenótot rajtam kívül nem szeretik. Ezért született meg így ez az étel.

Hozzávalók

A szósz elkészítése

A tészta kifőzése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!