Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtfondue recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 516 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 3091 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 309 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

enique
enique / enique Wed, 2016-10-26 10:37

Remek recept, és valóban svájci, vagy hasonló, hosszasan érlelt sajtokból az igazi. Többféle magyar, általánosan kapható sajtból kipróbáltam, egyedül a Pannónia vagy egyéb ementáli típusú vált be, azzal "majdnem" jó. (Persze csak majdnem :) Amit még érdemes kipróbálni mellé (Svájcban tanultam!), az ecetes gyöngyhagyma, bébikukorica, csemegeuborka kombó.

angyalka666
angyalka666 Mon, 2014-11-10 21:33

Ma vettünk itt svájcban fondü szettet, holnapi vacsi benne készül! A fokhagymával ki kell kenni a fondüt, és kukorica lisztet is használnak hozzá! :) mint az alább lévő svájci receptben is van! :)

Majam
Majam / Majam Wed, 2013-12-25 11:37

Próbálta már valaki ementáli, trappista, márványsajttal? Saját tapasztalatom, hogy azzal is remek fondü készül.

kedvesem39
kedvesem39 Thu, 2013-12-19 14:37

Nagy TÉVEDÉS,a magyar sajtok legalább olyan jók.Ki van próbálva. A szerecsendiót én nem hagynám ki.Bármit lehet mártogatni,így,(Diót,mandulát,mogyorót.Mindenféle nyers zöldséget,gyümölcsöt.Pattogatott kukoricát,kölesgolyót,csokoládét)A kreativitás és képzelet szab határt.Üde-üdvözlet,legyen az egészség és jókedv Mindenkivel:Marinella

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal Thu, 2013-12-19 15:05

Lehet, hogy te kipróbáltad és jók a magyar sajtok a fondue-be, és magyarország a sajtokkal is jobban teljesít. DE akármilyen sajtot nem lehet beletenni. A fondue alapja mindenképpen hónapokig érlelt sajt kell legyen, pl. Gruyère 5-15 hónapig vagy Appenzeller legalább 3 hónapig érlelve. Mivel akarod pótolni ezeket? Trappistával igaz? Vagy te beleteszed a mackósajtot vagy a műanyag pizzasajtot is, ha nincs más otthon. :D
Előbb találsz svájci sajtot, mert nincs minden üzletben magyar pl. hortobágyi ökológiai gazdaságból valamilyen érlelt sajt.
Egyébként remélem MAGYAR szerecsendiót használsz és MAGYAR datolyát, gyümölcsöket, főleg ananászt, banánt, narancsot. Mert ha nem, akkor kár volt beleugatnod éppen a sajt miatt.

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal Wed, 2013-12-18 20:10

itt egy másik fondue recept:
http://www.la-gruyere.ch/files/?id=20720
Ez rendes svájci recept.
Egyébként egész vöröshagymát is lehet beletenni nyugodtan. Ajánlott a mártogatott kenyeret pirospaprikával, borssal hinteni. Lehet kapni fondue-höz való bors-fűszerkeveréket, ami raclette-hez is megy.
Aki nem akarja a bort mellé, az ihat erős fekete vagy zöld teát.
Tipp: mártogatni bundáskenyér kockákat
Tipp2: ananászkockát mártogatni
Akármilyen sajtból nem lehet ezt elkészíteni, ne álljatok neki mással, csak svájci sajtokkal.

516
sajt 25 dkg
gruyére sajt 25 dkg
sajt 25 dkg
pálinka 20 ml
fehérbor 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
étkezési keményítő 2 csapott ek