r
Nosalty Logó

Pizzás fonat

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Pizzás fonat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

Összesen 985 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

Összesen 3939 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

Összesen 259 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1923.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 985 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7692.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    2013 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    3035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3939 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk az olajat, a tojást, a sót. Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel felfutattjuk, ha kész, ez is a liszthez kerül.
  2. Jó hólyagosra kidolgozzuk a tésztát, kb. 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkán 6 cipóra osztjuk, és mindegyiket egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük a pizzakrémmel, rászórjuk a sajtot és a virslit.
  4. Mindkét szélét felhajtjuk és minél több csavarással feltekerjük, hármas copffonással két fonatot készítünk belőle.
  5. 10-15 percig magasfalú, zsírozott tepsiben pihentetjük, mielőtt a sütőbe tesszük, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11172
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzás fonat
Ildikó79 41 recept

Mi nagyon szeretjük, mert jó második fogás tartalmas leves mellé (pl.: gulyásleves). Nem sok tudás kell hozzá, könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!