Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymamám farsangi fánkja recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

összesen: 2086 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A töltelékhez

összesen: 8347 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

összesen: 363 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alet
alet Sun, 2015-03-29 16:37

En eletem elso fankjakent fozoversenyen bogracsban sutottem ki, hidegben-szelben, de igy is tokeletes lett... szoval jo a recept :-)

periscope
periscope / periscope Mon, 2015-03-30 08:28

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy sikerült, további jó sütést-főzést és kisérletezést kívánok!

Lívia88
Lívia88 / Lívia88 Thu, 2013-10-03 20:01

nemrég készültem el vele. nagyon finom lett. kicsit kevesebb, mint egy kiló liszt kellett hozzá. ebből a mennyiségből nekem 33 db fánkom lett. köszönöm a receptet!!!

periscope
periscope / periscope Thu, 2013-10-03 20:05

Szívesen, örülök, hogy tetszett. Nekem is van belőle sok fánk, de kell is, hiszen nagyon szeretjük. És ez a recept nálunk bevált, egyszerű és nagyszerű. Jó étvágyat kívánok!
üdv Erzsi

Lisi
Lisi Tue, 2013-02-12 16:33

Köszönöm a receptet.....igazán finom,egy könnyen,gyorsan , kidolgozható a tésztája.Èn csakis friss élesztövel készítem.....ezt pedig Burgenland-ba vásárolom,bármely boltból, még nemkellett csalódnom vele.Ha hazalátogatok...én is a Zentai Fermin élesztöjét választom,ami szintén nagy sikert arat.Mindenkinek kivánok sok sikert.

periscope
periscope / periscope Wed, 2013-02-13 18:33

köszönöm, hogy jelentkeztél és tetszik a receptem. Sajnos a Fermin hamarosan befejezi az élesztő gyártását. Nem tudom miért, de ez már biztos. Kár, mert tényleg jó minőségű volt a termékük. Egy belgrádi cég is gyárt élesztőt, de azzal jobb nem is elkezdeni a sütést, olyan vacak a minősége.
üdv. Erzsi

periscope
periscope / periscope Sun, 2013-02-10 16:57

Sajnálom, hogy nem sikerült a fánk. Én vajdasági vagyok, a zentai Fermin élesztőjét használom (ami még kisebb csomagolású - csak 4o gr -. De lehet itt is vásárolni Budafoki élesztőt - 5o gr -. Én mindkettőt használom egyformán (attól függ épp melyik boltban vásároltam és ott melyik van) és eddig még mindig sikerült, minden jól megkelt velük.
Olyan előfordult már, hogy ha a boltban nem megfelelően tárolták az élesztőt (nem volt a csomagolása száraz), akkor nem kelt meg vele semmi. De erre kétszeri "hiábadolgozás" után rájöttem, és mindig ügyelek, hogy vásárláskor csak olyan élesztőt vegyek aminek a csomagolása száraz, nem nedves, átázott.
Remélem azért nem szegte kedvedet a fánksütés, ez tényleg egy egyszerű és nagyszerű recept. Én nem is szoktam anyira kidolgozni, épp csak jól összeállítom úgy is tökéletes. Sok sikert legközelebb!
üdv. Erzsi

Hugimaci
Hugimaci Sun, 2013-02-10 13:15

Sziasztok,èrdekelne hovà jàrtok èlesztot venni,a Hogwartsba? Ez a mennyisègù liszt ezzel az èlesztovel nemhogy a duplàjàra nem kelt,de meg sem mozditotta...

2086
tej 600 ml
friss élesztő 5 dkg
cukor 2 ek
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
finomliszt 100 dkg
napraforgó olaj 5 dl
tojásfehérje 2 db
cukor 2 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
porcukor 2 ek