r
Nosalty Logó

Mokkás-csokis habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mokkás-csokis habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Habcsók alap

Kávés-csokis mousse

Tejszínes-mascarponés krém

Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Habcsók alap

Kávés-csokis mousse

Tejszínes-mascarponés krém

Összesen 3482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Habcsók alap

Kávés-csokis mousse

Tejszínes-mascarponés krém

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.7 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 3482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Habcsók alap

Kávés-csokis mousse

Tejszínes-mascarponés krém

Elkészítés

Habcsók alap

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Az őrölt kávéhoz adunk 1 dl vizet, és főzünk belőle egy erős kávét, majd leszűrjük.
  3. A felvert habba óvatosan beleforgatjuk a leszűrt kávét.
  4. Sütőpapírt teszünk 2 db sütőlapra, és 2-2 kupac habkrémet teszünk rá. Összesen 4 db, kb 20 centis kör alakú alapot kell kapnunk. A kör szélén egy kisit vastagabbra hagyhatjuk a habot.
  5. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, 50 percig sütjük, majd bent hagyjuk a sütőben, és ott hagyjuk kb még 50 percig. Utána teljesen kihűtjük.

Kávés-csokis mousse

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. Az olvadt csokit áttesszük egy hideg tálba, és hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját. Gyorsan belekeverjük, hogy nehogy kicsapódjon.
  3. Közben a kávéból ismét főzünk egy erős kávét, és leszűrjük. A csokis masszához adjuk.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a csokis krémbe.
  5. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, így szép habos krém lesz belőle.

Tejszínes-mascarponés krém

  1. A tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a mascarponét és a cukrot.
  2. Az egyik lapot megkenjük a csokis krémmel, utána rátesszük a 2. lapot, ezt megkenjük a tejszínes-mascarponés krémmel, és így haladunk tovább. A tetejére a habos krém kerül, ezt tetszés szerint csokiforgáccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1414
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom habcsóktorta, a család egyik kedvence. Mindenképp érdemes elkészíteni, 1 napot jó, ha pihen a hűtőben, így jól összeérnek az ízek.

Hozzávalók

Habcsók alap

Kávés-csokis mousse

Tejszínes-mascarponés krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!