r
Nosalty Logó

Mexikói pizza-pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Mexikói pizza-pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pizzához

A tálaláshoz

Összesen 397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pizzához

A tálaláshoz

Összesen 1582 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pizzához

A tálaláshoz

Összesen 231 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    546 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2911.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    2183 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 1582 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    318 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A pizzához

A tálaláshoz

Elkészítés

A pizzához

  1. A sütőt gyújtsuk be, egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A tésztát nyújtsuk ki 25x25 cm-re. Körben egy éles késsel vágjuk be 2 cm-re a szélétől, de vigyázzunk, hogy ne az aljáig. A kereten belül lévő részt villával szurkáljuk meg.
  3. Tegyük a tésztát a sütőlemezre, rakjuk a sütőbe, és süssük elő 10 percig.
  4. Most kenjük meg vékonyan a tört babbal, pötyögtessük ra a salsat, szórjuk meg a sajttal. Osszuk el a hagymát, olajbogyót meg a kukoricát a tetején.
  5. Toljuk vissza a forró sütőbe, és süssük készre.
  6. Tálaláskor szórjuk meg a paprikával, korianderrel vagy petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 209
  • Össznézettség: 15903
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Ajánló

Ugyanezt a párosítást (tört bab-salsa-reszelt sajt) chipsre kenve is megsüthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint a pinterest.com-on nézelődtem, és ott láttam meg ezt a képet. Annyira guszta volt, de semmi köze a pizzához, csak úgy néz ki. A lányom mikor meglátta, már kérdezte is, hogy mi miért nem eszünk ilyet?

Hozzávalók

A pizzához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!