r
Nosalty Logó

Mediterrán zellerleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mediterrán zellerleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A grízgombóchoz

Összesen 92 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A grízgombóchoz

Összesen 368 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A grízgombóchoz

Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 92 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 368 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A grízgombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zellert megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. A margarint megolvasztjuk, és megpároljuk rajta a zellerkockákat. Rászórjuk a bazsalikomot, kevés vizet öntünk rá, majd lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Ezután felöntjük 1 l forró vízzel, és beleszórjuk az ételízesítőt. Amíg felforr, a tojást felütjük, egy villával felverjük, és kanalanként hozzákeverjük a búzadarát. (Akkor jó, ha lágy masszát kapunk. Ha túl sok búzadarát keverünk a tojáshoz, akkor kemények lesznek a gombócaink.) A levest takarékra tesszük, és egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a grízgombócokat.
  4. Amikor a gombócok készre főttek, a levest levesszük a tűzről. Beletesszük az apró kockákra vágott paradicsomot, és lefedve 5 percig állni hagyjuk.
  5. Tálaláskor megszórjuk friss, finomra vágott zellerlevéllel.
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 32837
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 01.

Ajánló

Grízgombóc helyett más levesbetétet vagy levestésztát is rakhatunk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer egy tasakos leves hátoldalán találtam ezt a receptet. Azóta már többször is elkészítettem, de nem tasakosból, hanem az itt bemutatott recept alapján.

Hozzávalók

A leveshez

A grízgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!