r
Nosalty Logó

Mazsolás buci tejmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Il-di.
Mazsolás buci tejmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1866.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11200 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    8181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    846.4 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1083 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 4565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérsütőgép tartályába morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük rá a meglangyosított rizstejet (de lehet mandulatej vagy vaníliás rizstej is), szórjuk rá a lisztet, erre a porcukrot és végül a sót úgy, hogy nehogy érintkezzen az élesztővel. Bekapcsoljuk a tésztakészítés programot.
  2. Amíg bemelegít a gép, és érik a kovász (nálam 20 perc), addig felolvasztjuk a margarint. Amikor beindul a dagasztás, ezt langyosan beleöntjük, és a tojásokat is hozzáadjuk. 20 perc múlva jelez a gép, hogy beletehetőek a magvak vagy egyéb adalékok. Ekkor tesszük bele a mazsolát, és hagyjuk, hogy befejeződjön a dagasztás. Én ezután kikapcsolom a gépet takarékossági okokból, és hagyom, hogy a tészta duplájára keljen benne.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Hosszú, egyenletes rudat formázunk belőle, majd 12 részre vágjuk. Ezeket zsemle alakúra formázzuk, és vékonyan kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy maradjon még hely a kelésre. 20 perc kelesztés után, egész tojással lekenjük, és a gázsütő 4. fokozatán 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1001
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már sok ételt át kellett alakítanom teljesen tejmentessé kislányom egészségének érdekében. Ezt a bucit most meg is örökítettem. Az egész család imádja. Nem tér el ízben a tejestől egyáltalán. Mára már ez az alap kelt tésztám. Ebből készítem a fonott kalácsot, diós v. mákos kalácsot, kakaós v. fahéjas csigát, stb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek