r
Nosalty Logó

Málnás-joghurtos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Málnás-joghurtos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Süti:

Máz:

Összesen 630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Süti:

Máz:

Összesen 3778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Süti:

Máz:

Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1609.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.7 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 3778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Süti:

Máz:

Elkészítés

Süti:

  1. Először a lisztet és a sütőport összekeverjük. A málnaszemeket megmossuk, és lecsepegtetjük.
  2. A vajat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéját és a vanília kivonatot is. A tojásokat fokozatosan hozzáadjuk. Majd felváltva hozzákeverjük a lisztet és a joghurtot.
  3. Az őzgerincet (vagy egy 22x11x7 cm-es sütőformát) kivajazunk, és kilisztezünk, majd a tészta egy részét belesimítjuk. Erre tesszük rá szépen sorban a málnákat (jó szorosan egymás mellé). Végezetül egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék tésztát.
  4. A 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 1 1/2 óra alatt. Ha a teteje túlzottan barnulni kezd, alufóliával fedjük le.
  5. Amikor készen van, 10-15 percet hagyjuk a formában, majd egy tálcára tesszük, és ott hagyjuk kihűlni.

Máz:

  1. A porcukrot kikeverjük a citromlével, és ezzel öntjük le a süteményt. A tetejét málnaszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x11x7
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5970
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A málnát vagy népies nevén a boldogasszony csipkéjét -nekem nagyon tetszik ez az elnevezése- a legenda szerint Kréta szigetén kezdték el termeszteni. A kezdetektől fogva ismert gyógynövénynek számított. Én is előszeretettel használom a konyhámban. 

Hozzávalók

Süti:

Máz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!