r
Nosalty Logó

Kemencében sült pompos (Töki pompos 3.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kemencében sült pompos (Töki pompos 3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212 g

Zsír

  • Összesen
    334.9 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12555.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    2458 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    3179 mg
  • Nátrium
    5900 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    2290.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1518 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    427 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    979 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1274 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2660 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1858 micro
Összesen 7620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    255 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 30 dkg lisztből, langyos vízből és az élesztőből csinálunk kovászt, legalább 2 óra hosszat pihentetjük meleg helyen.
  2. Utána hozzáadjuk az összetört, főtt krumplit, a sót,a maradék 70 dkg lisztetés annyi langyos vizet, hogy kelt tésztánál valamivel keményebb legyen. Jól összedagasztjuk, meleg helyen kelesztjük.
  3. Miközben felfűtjük a kemencét, megkel a tészta is. Kiszakasztjuk, 4 cipót csinálunk belőle, és sütőlapát nagyságúra nyújtjuk. Megszurkáljuk késsel, hogy sülés közben a levegő kijöjjön.
  4. Megkenjük tejföllel, megszórjuk szeletelt lilahagymával, szalonna-, vagy vékony sonkaszeletekkel, egy pár szelet paprikával és paradicsommal. Végül sajtot reszelünk rá,majd megsütjük.
  5. Kemencében 10 perc alatt megsül.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 55868
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 21.

Ajánló

Ajánlom piknikezésre, baráti összejövetelekre. Sütőben is lehet sütni persze.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, mutatós és hamar elfogy.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!