Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt pizzatészta recept

hozzászólások (13)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 375 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 2254 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 252 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alka003
alka003 / alka003 Fri, 2019-10-11 18:21

Megcsináltam, a tapasztalatok (építő jelleggel)
- sok a folyadék, nagyon lágy volt a tészta, több liszt kellett -> vatag lett
Egy gáztepsihez kb 40 deka liszt bőven elég. (1,6dl folyadék + 30 deka liszt, majd még egy kis pótlás. Itt nem mennék bele,hogy melyik liszt mennyi folyadékot vesz fel,mert arról könyvek íródtak már. --> pontosítani a recepteket jó lenne...
A széle kemény lett sütés után kb 15 perccel (itt nem volt feltét) --> teljesen be kell borítani feltéttel
A feltét egyben lecsúszott a tésztáról :D
Másik receptben fele-fele sima és réteslisztet írnak. Az állaga annak hasonlít a pizzsatésztához. Ez inkább "kalácsosan" puha, már ahol volt rajta feltét.

Legközelebb calzone irányba megyek el...

Anzsalej
Anzsalej Mon, 2016-07-11 14:52

Kedves Ízhuszár,
azt szeretném megkérdezni, hogy ha én egy 1 gáztepsiben szeretném sütni ( nem "kerekíteném"), akkor ez az adag rendben lesz e így vagy esetleg kevesebb tésztát készítsek? Válaszodat köszönöm!

iby meszarosova
iby meszarosova Wed, 2015-03-04 20:53

én is úgy tudom, ahogyan a szakácsféle írta.
szeretném megkérdezni, a só kimaradt?

szakácsféle
szakácsféle Sat, 2014-11-22 01:16

Hello csak annyit a kovász ettől messze van.
A pizzatésztába pedig szerintem azért igenis kell olaj nem 2csepp,és persze keleszteni is legalább egy nap .Nem az itt-ott található 10 perces pihentetések.Attól függetlenül,hogy a tv ben egy két profi szakács mit kotyvaszt ,meg 1-2 olasz mester hogy tudja (szereti) meg ott csak a friss jó.
De ez a tied itt még mindig jobb volt mint amiket itt eddig olvastam.

375
finomliszt 500 g
élesztő 3 dkg
víz 3 dl
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 2 evőkanál
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint