r
Nosalty Logó

Húsos töltött kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Húsos töltött kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4414 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 246 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4867.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2387 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    995 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2092 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    1331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2005 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 4414 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval összekeverjük és elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, és a liszthez adjuk a tojássokkal együtt.
  3. Addig dagasztjuk, amíg közepes kemény tésztát kapunk. 40 percig letakarva kelesztjük.
  4. Addig az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, a hússal együtt. Ételízesítővel, borssal, mustárral fűszerezzük. Puhára főzzük.
  5. Liszttel megszórjuk, és felöntjük kb. 1 dl vízzel, majd addig főzzük, míg zsírjára nem fő. Ekkor a tojást kikeverjük a tejföllel és ráöntjük a húsra. Még 2 percig főzzük.
  6. A tésztából 4 gombócot csinálunk. Kinyújtjuk kb 2 mm -res vastagra, kör alakúra és nyolc szeletre osztjuk / mint a tortát szoktuk felvágni/
  7. A szélesseb végébe kanalazunk a töltelékből és feltekerjük a kifliket.
  8. Tepsibe egymás mellé tesszük, nem túl szorossan. Megkenjük tojással és 20 percig pihentetjük.
  9. Majd újból megkenjük /ilyenkor lehet rá reszelni sajtot, aki szereti/ és előmelegített sütőben 10- 15 perc alatt 180 fokon pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 322
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 40229
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 20.

Ajánló

Kirándulóknak nagyon tudom ajánlani ősszel és kora tavasszal, meleg tea mellé. Előző nap meglehet csinálni és másnap csak cipelni kell előszőr a táskában, majd a hasban :). JÓ étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok évvel ezelőt találtam egy újságban ezt a receptet /kb. 16 éve/. Hidegen és melegen is nagyon jó. Ha a tészta mennyiségét csak 2 gombócra osztjuk, akkor vastagabb tésztát is kaphatunk belőle, de mi így szeretjük. /Azt hiszem az eredeti receptben csak két gombócra osztották , de már nem emlékszem mert olyan régen volt:)/ Amint kisült lehet fogyasztani, csak óvatossan a forró töltelékkel. Én mindig megégetem a számat vele, mert nem bírok várni, amíg hűl egy kicsit. Forrón szeretem :) Nyami-nyami...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk