r
Nosalty Logó

Grízes tészta Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Grízes tészta Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Összesen 3021 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    113 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1787.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 3021 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: a lisztből, tojásból, sóból tésztát gyúrunk, majd három cipóra osztjuk, letakarjuk, és kb. fél óráig pihentetjük.
  2. Ezután ha van tésztanyújtógépünk, kinyújtjuk, és szélesmetéltre vágjuk vele /igazából könnyebb dolgunk van vele/. Ha nincs, akkor nem kell cipókra osztanunk, egybehagyjuk az összegyúrt tésztát, és a pihentetés után enyhén lisztezett felületen késfok vastagságúra kinyújtjuk, és metéltre vágjuk, kb. 1 cm- esre.
  3. Ezután enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzzük, néhány perc alatt megvan, lecsepegtetjük, kevés olajjal átforgatjuk.
  4. Végül a pirított grízzel óvatosan összerázzuk. Gríz: a búzadarát az olajon kevergetve aranysárgára pirítjuk, majd a vízzel felöntjük. Addig kevergetjük a tűzőn, míg újra szóródós nem lesz. Végül a főtt tésztával összerázzuk. Tálalás porcukorral és lekvárral, ízlés szerint.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 18102
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grízes tészta Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Gyerekkori ízek, olcsó, finom, gyors, természetesen frissen gyúrt házi tésztával az igazi.

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek