r
Nosalty Logó

Gombás pisztráng

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Gombás pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 283 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat megmossuk, majd leszárítgatjuk papírtörlővel. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
  2. A gombát felszeleteljük, a felét elterítjük egy kicsi, lapos tepsi aljában. Ráhelyezzük a halszeleteket.
  3. A zsemlemorzsát elkeverjük a felaprított petrezselyemmel, a finomra vágott fokhagymával, végül a felkarikázott újhagymával. Meghintjük a halszeletek tetejét vele, csepegtessünk kevés citromlevet is rá.
  4. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá az olajat meg a maradék citromlevet. Ennek a keveréknek a felét kanalazzuk óvatosan a hal tetejére. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  5. Mikor a hal már majdnem kész, a maradék vajas keverékben pároljuk pár percig a gomba másik felet. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor kanalazzunk belőle a sült halra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x2
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6641
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon ki voltam éhezve egy kis halra, és természetesen valami újdonságra. Ez a recept azt ígérte, hogy finom puha marad a hal sütés után a gombától.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!