r
Nosalty Logó

Fahéjas-túrós szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziporka
Fahéjas-túrós szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A fahéjas krémhez

Töltéshez és díszítéshez

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A fahéjas krémhez

Töltéshez és díszítéshez

Összesen 3419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A fahéjas krémhez

Töltéshez és díszítéshez

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4306.2 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1895 micro
Összesen 3419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A fahéjas krémhez

Töltéshez és díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját is habosra felverjük, majd a fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  3. A lisztet hozzászitálva beleforgatjuk a tojáshabba.
  4. 170 fokon tűpróbáig sütjük.

A túrókrémhez

  1. A habtejszínt a zselatinfix-szel felverjük.
  2. A túrót a porcukorral és a citrom reszelt héjával jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabot.

A fahéjas krémhez

  1. A habtejszínt a zselatinfix-szel felverjük és a fahéjjal ízesítjük.

Töltéshez és díszítéshez

  1. A szilvákat kimagozzuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit hosszában feldaraboljuk.
  2. A szilvalekvárt kevés vízzel felmelegítjük, hogy kenhető legyen.
  3. A kihűlt piskótát 2 lappá vágjuk, majd vékonyan megkenjük a szilvalekvárral, erre következik a túrókrém. A feldarabolt szilvával kirakjuk, majd a fahéjas hab 1/3-ával lekenjük. Rátesszük a másik piskóta lapot, és a fahéjas habbal beborítjuk, majd a szilvával díszítjük. Egy kis reszelt étcsokoládé a tetején nem rontja el.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2353
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-túrós szilvatorta
Sziporka 15 recept

A házassági évfordulónk alkalmából készítettem ezt a tortát. A kertben érik a sok szilva, így csupán azt kellett kitalálnom, hogy milyen "kísérettel" illesszem a piskóta közé.

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A fahéjas krémhez

Töltéshez és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!